Kuukauden kikoissa uusia tehtäviä

19.7.2010


Lasten ja nuorten omatoimiseen harjoitteluun tehty nettipalvelu on uudistanut hieman ilmettä. Sisältöuudistuksina on yli 50 yleistaitavuustehtävää sekä C-nuorten joukkuetaitokilpailulajit.

Kuukauden kikoissa jo noin 200 videoklipsiä

Vuoden 2008 alussa avatussa palvelussa on koottuna jo yli 200 taitojen ja taitavuuden harjoitteluun suunnattua eri tasoista tehtävää. Palvelun ideana on antaa vinkkejä erityisesti omatoimiseen harjoitteluun yksin, kavereiden ja vanhempien kanssa.

Palvelusta vinkkejä valmentajille ja keino motivoida omatoimiseen harjoitteluun

Valmentaja voi kahlata palvelua läpi pohtiessaan harjoitusten sisältöjä ja uusien kotitehtävien antamista. Kotitehtävät voivat olla joukkueen kuukausiohjelmassa. Niiden osalta on tärkeää, että valmentaja todella muistaa "tarkastaa", että kotitehtäviä on tehty. Se on lapselle ja nuorelle tärkeää motivoinnin kannalta.

Kuukauden kikoista voi myös tsekata valtakunnalliset taitokilpailulajit, jos niiden suoritustavat eivät ole vielä tuttuja tai joku on päässyt unohtumaan.

Uutena osiona on yleistaitavuus

Antti Lappalaisen keväällä 2010 opinnäytetyönä tehty yleistaitavuus DVD lasten ja nuorten valmentajille on osin esillä myös http://www.kuukaudenkikat.fi/ sivustolla.  Yleistaitavuus on perustana liikunnan ilon löytämisessä ja ehdoton edellytys huippu-urheilun näkökulmasta.

 

Jalkapallossa valmentajat kaipaavat vinkkejä harjoittelun sisällölliseen monipuolistamiseen. Normaalissa futisarjessa on runsaasti tilaisuuksia hyödyntää yleistaitavuusharjoittelun monipuolisia tehtäviä harjoitus- ja pelitapahtumien eri osissa. Yleistaitavuutta on Kuukauden kikkojen vinkkien avulla helppo liittää lajiharjoitteluun.

 

Tehtävät on laadittu idealla helposta vaikeampaan.  Erityisesti käsi-jalka koordinatiiviset yhdistelmät ja pallolliset reagointitehtävät tuovat uuttakin kulttuuria harjoitteluun.

Harjoitusintoa ja iloa 

Marko Viitanen, Suomen Palloliitto, nuorisopäällikköLisätietoja: http://www.kuukaudenkikat.fi/