Fortum Tutor -ohjelmalla parempia valmentajia ja lisää peli-iloa!

28.4.2011


Peli-iloa löytyy Turun piirin Fortum Tutoreilta: Tapio Harittu, Ilpo Vesterinen, Kari Virtanen, Janne Virtanen, Hannu Paatelo, Matti Raho ja Bo Ahlgren (edessä).
Peli-iloa löytyy Turun piirin Fortum Tutoreilta: Tapio Harittu, Ilpo Vesterinen, Kari Virtanen, Janne Virtanen, Hannu Paatelo, Matti Raho ja Bo Ahlgren (edessä).

Turun piirin tutorit kokeneita ammattilaisia. TuNL:n tutoreina toimivat viime vuoden tapaan Tapio Harittu ja Janne "Pata" Virtanen.

Palloliiton ja Fortumin keväällä 2009 startannut Fortum Tutor -ohjelma on osunut maaliinsa. Palaute junioripalloilijoiden valmennuksen kehittämiseen tähtäävästä ohjelmasta on ollut poikkeuksellisen positiivista. Tänä vuonna Fortum Tutor-ohjelma jatkaa aikaisempaakin vahvemmalla miehityksellä.

Valtakunnallisen Fortum Tutor -ohjelman ideana on kehittää juniorijalkapalloilun parissa toimivien ohjaajien ja valmentajien taitoja. Palloliitto valitsi ja koulutti tärkeään työhön alkavalle kaudella peräti 71 tutoria, jotka toimivat monipuolisesti juniorivalmentajien apuna.

Palloliiton keräämästä palautteesta käy ilmi, että peräti 77 prosenttia mukana olleista valmentajista ja ohjaajista koki tutoroinnin hyödylliseksi tai erittäin hyödylliseksi. Melko hyödyllisenä tutorointia piti viidennes vastaajista. Vastauksista voidaan päätellä, että tutor-ohjelmalle on ollut valtava tilaus.

Parempia valkkuja, kivempia seuroja

Lasten valmentajana toimivat usein pelaajien vanhemmat, joilla ei ruuhkavuosien keskellä löydy aikaa valmennuskoulutukseen. Fortum Tutor -ohjelman avulla valmentaja saa kaipaamansa tuen ja avun joukkueen harjoituksissa, joissa hän muutenkin on paikalla. Tutorin tavoitteena on luoda valmentajille tarvittavat työvälineet ja taidot, jotta he jaksavat jatkaa valmentamista pitkäjänteisesti.

Tutor-toiminnan avulla halutaan taata kaikille lapsille innostava harrastusympäristö ja osaava valmentaja. Kohderyhmänä ovat alle 12-vuotiaiden lasten valmentajat, ja erityishuomio ohjelmassa on 5–8-vuotiaissa. Ohjelman sisällöllinen vastuu on Palloliitolla, Fortum puolestaan rahoittaa ohjelman.

Tutor-toiminnan kautta seurat saavat motivoituneempia valmentajia ja ennen kaikkea lapset saavat harjoittelusta enemmän irti. Seuran oman tutorin kauttahänen osaamisensa leviää myös seuran muiden valmentajien käyttöön. Seura voi myös innostaa jo jalkapalloilun parista vetäytyneitä osaajia takaisin, koska tutor-toiminta ei ole yhtä sitovaa kuin yksittäisen joukkueen valmentaminen.

Turun piirin tutorit kokeneita ammattilaisia

Turun piirin seuroissa toimii tänä vuonna yhteensä seitsemän tutoria. Kokemusta ei ryhmästä puutu, vai mitä sanotte seuraavista nimistä:
Bo-Erik Ahlgren (tutoroitavat seurat KSF ja TaaJä)
Tapio Harittu (TuNL)
Hannu Paatelo (Lieto, APU, TarU, FC KyPS)
Matti Raho (MaPS ja MynPa)
Ilpo Vesterinen (SalPa ja FC Halikko)
Janne Virtanen (TuNL)
Kari Virtanen (PiPS ja KaaNa)

Ohjelmasta voi lukea lisää osoitteessa http://www.fortumtutor.fi/.