Tänään ja 50 vuotta sitten

10.9.2015

Turun Sanomat 50 vuotta sitten
Turun Sanomat 50 vuotta sitten

Turun Nappulaliigan järjestäytymiskokous pidettiin 30.8.1965. Tällöin päätettiin Turun Urheilutoimittajien kerhon aloitteesta perustaa Turkuun alle 11-vuotiaille pojille oma jalkapalloseura. Pohjatyöt seuramme perustamiseksi oli aloitettu jo toukokuussa 1965. Kokouksessa kaupunki jaettiin neljään lohkoon ja 16 joukkueeseen, jotka kisasivat Turun mestaruudesta heti saman vuoden syyskuussa.  

Seuramme toiminta on alusta asti perustunut suureen vapaaehtoistoimijoiden määrään: joukkueiden valmentajat ja muut toimihenkilöt ovat vielä tänä päivänäkin ensisijaisesti pelaajien vanhempia.

Turun Nappulaliiga on aina keskittynyt lähiliikuntaan: alusta asti joukkueet ovat toimineet kaupunginosissa, mahdollisimman lähellä pelaajien koteja. Alusta asti on pelaajia myös valittu edustusjoukkueisiin: ensimmäiset maininnat kaupunkijoukkueesta löytyvät vuodelta 1966, jolloin Nappulaliigan kaupunkijoukkueeseen on etsitty pelaajia edustamaan Turkua nappuloiden SM-kisoihin.

Myös tänä päivänä seuramme toiminta nojaa vahvasti näihin kahteen kivijalkaan: aktiiviseen aluetoimintaan ja lähiliikuntaan sekä mahdollisuuteen edetä kaupparijoukkueisiin. 

Ensimmäisenä toimintasyksynä nappulatoimintaan osallistui 500 poikaa, tänään meitä on paljon: syyskuun 2015 alussa seurassamme jalkapalloa harrastaa liki 1700 pelaajaa ja heidän tukenaan toimii yli 400 vapaaehtoistoimijaa.

 Vielä tänä päivänäkin ”Nappulaliiga on koko perheen peli, suuren jalkapalloperheen yhteistä omaisuutta”.

 

**

Kaikkien aikojen ensimmäisen Turun mestaruuden vei rangaistuspotkukisassa Luolavuoren joukkue.