Helmikuun vapaaehtoistoimija

18.3.2016


Kuukauden vapaaehtoistoimija on Jyrki Honkanen

 

Nappulaliigaurani on alkanut 1970- luvulla Linnan joukkueessa. Siihen aikaan Nappulaliigan sarjataulukot julkistettiin Turun Sanomissa, ja pelien parhaat palkittiin Turun Suomalaisen Säästöpankin lahjoittamilla lusikoilla.

Jatkoin vuosikymmenten tauon jälkeen ”nappuloissa”, kun poika halusi pelaamaan jalkapalloa Hirvensalon 04- joukkueeseen. Ensin vedimme talviharjoituksia Ohlssonin Jussin kanssa. Seuraavana peluutin Hirvensalon 04- divarijoukkuetta. Viime vuosi vedettiin Lehtisalon Samin kanssa Hirvensalon 04- joukkuetta. Tyttäreni aloitti myös jalkapallon Hirvensalon 06-joukkueessa. Aallon Antti ja Wallinkosken Jarkko antoivat hienosti aloittelevalle tytölle peliaikaa. Viime vuonna vedin Hirvensalon tyttöjen 05-06 peli-iltakimaroita Hörkön Jarin kanssa.

Nyt olen vetämässä Vuoren Arin, Lundmarkin Juhan ja Savolaisen Ismon kanssa Harraste 04- joukkuetta. Joukkue koostuu monelta eri alueelta tulleesta pojasta ja muutamasta vasta jalkapallouran alkaneesta pelaajasta.

 

Grilliruuat vievät kielen mennessään. Kokeilkaapa tekin esimerkiksi kesäkurpitsaa vuohenjuustolla ja paprikajauhohunnulla.

Suosikkijoukkueita ovat tietysti vetämäni joukkueet. Penkkiurheilijana kannustan Tv:tä katsellessani tasapuolisesti milloin mitäkin joukkuetta.

Joukkueen vetämiseen tarvitsisi aina saada tarpeeksi vetäjiä, ettei kaikki kaatuisi yhden vapaaehtoisen päälle. Jokaisella on kuitenkin oma tapansa toimia. Itse koetan pitää huumoria yllä, vaikka välillä tulee huudettua pelin tiimellyksessä. Parasta tässä toiminnassa ovat kuitenkin nuo erilaiset pelaajat, joiden kehitystä ja kasvua on mukava seurata. Toisaalta mukavia ovat nuo eri vetäjäkollegat, joiden kanssa voi vaihdella mielipiteitä milloin mistäkin.